Ons restaurant voegt iets toe aan de binnenstad

Voor het vakantiegevoel ga je naar Pinxos

Drie jaar geleden droomden Carlos en Willemijn Casas en Laura Nijpjes van een eigen restaurant. Toen zij op vakantie in Baskenland waren, ontstond het idee voor een Pintxosbar. Hoe kunnen we deze Spaanse traditie en vakantiebeleving naar Roosendaal halen? In 2019 vonden ze een geschikt pand, werkten zij hun plannen uit en in 2020 was Pinxos een feit. Het tapasrestaurant is gevestigd op één van de meest unieke plekken van Roosendaal.  Wat begon als droom, is nu werkelijkheid geworden.

“Een eigen restaurant, dat was altijd onze droom. Maar we zijn ook realistisch. Bij de opstart van ons bedrijf hebben Carlos en ik ervoor gekozen voorlopig onze vaste baan aan te houden. Het afgelopen jaar hebben we een uniek concept ontwikkeld, precies zoals we het voor ogen hadden. De sfeer van het pand, de kwaliteit van onze tapas en de wijn, de creatieve invulling van de tuin, we willen onze klanten écht dat vakantiegevoel geven. Op 17 oktober 2020 stond de opening van ons restaurant gepland, precies in de week dat de lockdown werd aangekondigd. Natuurlijk was dat jammer maar we zagen het ook als een kans. Vrijwel direct zijn we gestart met de afhaal- en bezorgservice. Ondanks het feit dat we nog geen klantenkring hadden opgebouwd, liep dit direct boven verwachting. Tevens konden we in deze periode ons concept finetunen. Nu zijn we er helemaal klaar voor en we kunnen niet wachten om onze deuren te openen. Als de zon straks gaat schijnen, hopen we dat ons terras vol zit en we die echte Spaanse sfeer kunnen creëren.”

Oase in de binnenstad

Pinxos is gevestigd in de Raadhuisstraat 62B. Aan het einde van het kleine steegje staat een authentiek pand met een lange historie. De varkensschuur in de tuin is nog een overblijfsel van de tijd dat deze plek weiland was. Het is een oase van groen midden in de stad. In de tuin laat Willemijn de muurschildering zien die zij heeft gemaakt. Zij is, samen met Carlos, het creatieve brein. Ze zorgen samen voor de aankleding, fotografie maar ook voor een aantrekkelijke presentatie van de tapas. In de varkensschuur wordt een aparte ruimte ingericht om met een kleine groep tapas te eten. “In Panama heb je Chiringuito’s op het strand, die sfeer willen we hier ook creëren in deze schuur”, aldus Carlos. Carlos komt uit Panama en verhuisde toen hij 12 jaar was naar Roosendaal.

We kopen zoveel mogelijk bij lokale winkels

“Voordat we gingen verbouwen, zijn we met een borrelplankje bij alle ondernemers in de Raadhuisstraat langsgegaan. We vinden die samenwerking belangrijk. In een stad als Roosendaal moet je elkaar versterken. We kopen zoveel mogelijk bij lokale winkels. Voor de wijn en de Spaanse ham en worst hebben we onze eigen adresjes in Spanje. We gaan voor topkwaliteit en willen daarin ook echt onderscheidend zijn. Onze tapas zijn gemaakt van verse producten en bereidt op Spaanse wijze.”

Breder kijken dan je eigen zaak

“Roosendaal heeft veel te bieden en wij voelen ons hier thuis. We zien ook dat er behoefte bestaat aan vernieuwende concepten. Bonnefooi en De Weij zijn daar mooie voorbeelden van. Sinds kort zijn we lid van Collectief Roosendaal. Deze ondernemersvereniging is belangrijk voor de binnenstad. Je moet altijd breder kijken dan alleen naar je eigen zaak. De diversiteit aan winkels en horeca, de aankleding en de events maken het aantrekkelijk om in de binnenstad te zijn. Pinxos is daar een mooie aanvulling op.”