Het laatste nieuws

Samen gaan we voor een bruisende binnenstad. Collectief Roosendaal organiseert tal van evenementen en ondernemersavonden om hier invulling aan te geven. Lees het nieuws en blijf op de hoogte.

  • Maak kennis met bestuurslid Rolf Timmers

    Rolf Timmers is een échte kaaiman. Hij is op de Kade in Roosendaal geboren en getogen. Naast ondernemen ziet hij het als een plicht en maatschappelijke verantwoordelijkheid om iets terug te doen voor zijn stad. Als voorzitter van Kaaike Boven, penningmeester van Stichting Volksronde Roosendaal en penningmeester van binnenstadsvereniging Collectief Roosendaal geeft hij daar invulling aan. “Ondernemen is niet alleen maar geld verdienen en zorgen dat jouw bedrijf goed loopt. Het is meer dan dat. Samen zorgen we voor een aantrekkelijke binnenstad”.

  • Maak kennis met bestuurslid Pluis van den Bemd

    Sinds 1851 is Bakkerij van den Bemd gevestigd op de Bloemenmarkt en is daarmee niet meer weg te denken uit Roosendaal. Al vijf generaties lang kunnen Roosendalers hier dagelijks terecht voor vers ambachtelijk brood en banket. Het is een echt familiebedrijf, met Guust en Pluis van den Bemd als huidige eigenaren. Pluis van den Bemd is sinds 2018 bestuurslid bij Collectief Roosendaal. Ze vindt het belangrijk om hiermee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de binnenstad.

  • Voor het vakantiegevoel ga je naar Pinxos

    Drie jaar geleden droomden Carlos en Willemijn Casas en Laura Nijpjes van een eigen restaurant. Toen zij op vakantie in Baskenland waren, ontstond het idee voor een Pintxosbar. Hoe kunnen we deze Spaanse traditie en vakantiebeleving naar Roosendaal halen? In 2019 vonden ze een geschikt pand, werkten zij hun plannen uit en in 2020 was Pinxos een feit. Het tapasrestaurant is gevestigd op één van de meest unieke plekken van Roosendaal.  Wat begon als droom, is nu werkelijkheid geworden.