Het laatste nieuws

Samen gaan we voor een bruisende binnenstad. Collectief Roosendaal organiseert tal van evenementen en ondernemersavonden om hier invulling aan te geven. Lees het nieuws en blijf op de hoogte.

 • Maak kennis met bestuurslid Pluis van den Bemd

  Sinds 1851 is Bakkerij van den Bemd gevestigd op de Bloemenmarkt en is daarmee niet meer weg te denken uit Roosendaal. Al vijf generaties lang kunnen Roosendalers hier dagelijks terecht voor vers ambachtelijk brood en banket. Het is een echt familiebedrijf, met Guust en Pluis van den Bemd als huidige eigenaren. Pluis van den Bemd is sinds 2018 bestuurslid bij Collectief Roosendaal. Ze vindt het belangrijk om hiermee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de binnenstad.

 • Voor het vakantiegevoel ga je naar Pinxos

  Drie jaar geleden droomden Carlos en Willemijn Casas en Laura Nijpjes van een eigen restaurant. Toen zij op vakantie in Baskenland waren, ontstond het idee voor een Pintxosbar. Hoe kunnen we deze Spaanse traditie en vakantiebeleving naar Roosendaal halen? In 2019 vonden ze een geschikt pand, werkten zij hun plannen uit en in 2020 was Pinxos een feit. Het tapasrestaurant is gevestigd op één van de meest unieke plekken van Roosendaal.  Wat begon als droom, is nu werkelijkheid geworden.

 • Maak kennis met bestuurslid Ellen Arts

  Ellen Arts is met haar winkel Ellen Juwelier sinds 1997 gevestigd in winkelcentrum Roselaar. Al 23 jaar is zij betrokken bij de ondernemersvereniging van Winkelcentrum Roselaar, waarvan 10 jaar als voorzitter. In 2005 werd zij door Sjoerd Verbraak gevraagd om het bestuur van Collectief Roosendaal te versterken. Ellen heeft geen moment getwijfeld. Zij vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen aan de ontwikkeling en samenwerking in de binnenstad. 

 • In de loop van de jaren is Roosendaal, mijn stad geworden

  Dit jaar viert Roeland van de Velde zijn 35-jarige jubileum bij HEMA. In die periode is er veel veranderd in de Roosendaalse binnenstad. In dit artikel blikt hij terug op een bewogen tijd waarin Roosendaal steeds meer zijn stad is geworden en hij als voorzitter van Collectief Roosendaal betrokken is bij de ontwikkelingen en ondernemers een stem geeft.