Het laatste nieuws

Samen gaan we voor een bruisende binnenstad. Collectief Roosendaal organiseert tal van evenementen en ondernemersavonden om hier invulling aan te geven. Lees het nieuws en blijf op de hoogte.

 • De nieuwe bioscoop voegt iets toe aan de beleving in Roosendaal

  Carlo Lambregts begon in 1975 met zijn bioscoop in Roosendaal. Het bedrijf groeide in de loop der jaren uit met vestigingen in Bergen op Zoom en Etten Leur. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door negen familieleden. In december ging Carlo met pensioen. “Ik had mij daar iets anders van voorgesteld. De afgelopen maanden hebben we veel zorgen gehad. Maar sinds de opening op 5 juni kijken we vooruit. Ik ben trots op wat we hier in Roosendaal hebben gerealiseerd. Deze bioscoop voegt echt iets toe aan de beleving in de binnenstad.”

 • Maak kennis met bestuurslid Rolf Timmers

  Rolf Timmers is een échte kaaiman. Hij is op de Kade in Roosendaal geboren en getogen. Naast ondernemen ziet hij het als een plicht en maatschappelijke verantwoordelijkheid om iets terug te doen voor zijn stad. Als voorzitter van Kaaike Boven, penningmeester van Stichting Volksronde Roosendaal en penningmeester van binnenstadsvereniging Collectief Roosendaal geeft hij daar invulling aan. “Ondernemen is niet alleen maar geld verdienen en zorgen dat jouw bedrijf goed loopt. Het is meer dan dat. Samen zorgen we voor een aantrekkelijke binnenstad”.

 • 't Paviljoen bestaat 10 jaar

  Met de herinrichting van de Nieuwe Markt, 12 jaar geleden, werd ook het Paviljoen gebouwd. Een opvallende gebouw, boven de parkeergarage, met een centrale ligging en uitkijk over het marktplein. Lion en Rian Schapendonk vielen voor dit pand en zagen mogelijkheden op de begane grond voor een lunchroom. Tien jaar geleden openden zij ’t Paviljoen, een eigentijdse lunchroom waar kwaliteit, service en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

 • Maak kennis met bestuurslid Pluis van den Bemd

  Sinds 1851 is Bakkerij van den Bemd gevestigd op de Bloemenmarkt en is daarmee niet meer weg te denken uit Roosendaal. Al vijf generaties lang kunnen Roosendalers hier dagelijks terecht voor vers ambachtelijk brood en banket. Het is een echt familiebedrijf, met Guust en Pluis van den Bemd als huidige eigenaren. Pluis van den Bemd is sinds 2018 bestuurslid bij Collectief Roosendaal. Ze vindt het belangrijk om hiermee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de binnenstad.

 • Voor het vakantiegevoel ga je naar Pinxos

  Drie jaar geleden droomden Carlos en Willemijn Casas en Laura Nijpjes van een eigen restaurant. Toen zij op vakantie in Baskenland waren, ontstond het idee voor een Pintxosbar. Hoe kunnen we deze Spaanse traditie en vakantiebeleving naar Roosendaal halen? In 2019 vonden ze een geschikt pand, werkten zij hun plannen uit en in 2020 was Pinxos een feit. Het tapasrestaurant is gevestigd op één van de meest unieke plekken van Roosendaal.  Wat begon als droom, is nu werkelijkheid geworden.