Ik ben trots op onze mooie binnenstad

Maak kennis met bestuurslid Rolf Timmers

Rolf Timmers is een échte kaaiman. Hij is op de Kade in Roosendaal geboren en getogen. Naast ondernemen ziet hij het als een plicht en maatschappelijke verantwoordelijkheid om iets terug te doen voor zijn stad. Als voorzitter van Kaaike Boven, penningmeester van Stichting Volksronde Roosendaal en penningmeester van binnenstadsvereniging Collectief Roosendaal geeft hij daar invulling aan. “Ondernemen is niet alleen maar geld verdienen en zorgen dat jouw bedrijf goed loopt. Het is meer dan dat. Samen zorgen we voor een aantrekkelijke binnenstad”.

Timmers Medicare, een terugblik

Al meer dan 80 jaar is Timmers Medicare betrokken en dichtbij zorgbehoevenden in Roosendaal en omgeving. Het familiebedrijf opende in 1937 drogisterij De Schuiven naast het spoor. In de jaren tachtig verhuist het bedrijf naar de Kade 51 en gaat verder onder de naam Timmers Medizorg Care&Comfort. Het assortiment werd uitgebreid en het bedrijf groeide uit tot één van de belangrijkste spelers op het gebied van medische producten en hulpmiddelen. De markt veranderde wat gevolgen had voor de bedrijfsvoering. Na een faillissement in 2018, heeft eigenaar Rolf Timmers het concept van de winkel aangepast waardoor hij flexibeler in kan spelen op de behoefte van zijn klanten. Sinds die tijd runt hij de winkel samen met zijn vaste medewerker Corina Dam.

Ondernemen is kansen zien

“Het afgelopen jaar was een hectisch jaar. Door Corona was er een enorme run op onder andere mondkapjes en desinfectiemateriaal. Groothandels konden deze materialen niet meer leveren. Veel zorg- en welzijnsorganisaties zaten met de handen in het haar. Via mijn lokale partners en leveranciers kon ik aan de juiste materialen komen. Op die manier heb ik veel klanten in een moeilijke tijd kunnen helpen zodat de medewerkers veilig konden werken. Ondernemen is inspelen op ontwikkelingen en kansen zien.”

De binnenstad en Stadsoevers versterken elkaar

“Binnen Collectief Roosendaal vind ik het belangrijk om de belangen van ondernemers buiten de compacte binnenstad, waaronder de Kade, te vertegenwoordigen. De binnenstad is volop in ontwikkeling. Je ziet dat de winkelfunctie deels plaats maakt voor meer een woonfunctie. Het winkelgebied wordt compacter ook door de online ontwikkelingen. Aan de andere kant is de wijk Stadsoevers een grote aanwinst. Hier ontstaat een gebied waar het aangenaam vertoeven is. Ik denk dat de binnenstad en Stadsoevers elkaar goed kunnen versterken en aanvullen. De bezoeker heeft straks de keuze neer te strijken op een terras op de Markt of aan het water bij de Kade.”

Trots op Roosendaal

“Ik ben trots op Roosendaal en onze mooie binnenstad. De winkels en horeca zorgen voor levendigheid en gezelligheid. Daarnaast wordt er veel gedaan aan de aankleding waaronder de hanging baskets in de zomer en de sfeerverlichting in de decembermaand. Samen zorgen we dat onze binnenstad een plek is waar mensen graag komen. De rol van Collectief Roosendaal is daarbij van wezenlijk belang.”