In Roosendaal voelen wij ons thuis

Maak kennis met bestuurslid Roemer Kruis

In september is het drie jaar geleden dat Roemer Juwelier haar deuren opende in het pand op de hoek van de Passage en de Raadhuisstraat in de Roosendaalse binnenstad. Roemer en Bregje Kruis kozen bewust voor deze unieke plek. “Roosendaal heeft de sfeer van een grote stad en het gevoel van een dorp. Hier voelen wij ons thuis en kunnen we onze klanten goed bedienen”. Aan het woord eigenaar en bestuurslid van Collectief Roosendaal: Roemer Kruis.


 


Roemer en Bregje hebben beide een grote liefde voor hun vak. Ze ontmoetten elkaar meer dan tien jaar geleden op Curaçao. Daar nam Roemer een juwelierswinkel over, waar Bregje werkzaam was. Bregje koos er voor om zelfstandig verder te gaan en opende op het eiland een eigen goudsmederij. Daar ontwikkelde ze haar eigen stijl. Deze stijl vind je ook terug in de huidige winkel. Elk sieraad dat door Bregje is gemaakt, is uniek. Naast goudsmeden, slijpt zij ook zelf edelstenen. Ze beheerst alle facetten van het vak als goudsmid. “Onze klanten waarderen dit en zijn op zoek naar iets bijzonders. Onze eigen unieke collectie sieraden en de collectie luxe Zwitserse horlogemerken maken ons onderscheidend.”


 

Verbinding Passage én de Raadhuisstraat

“Drie jaar geleden waren we op zoek naar een nieuwe locatie voor onze winkel. De Roosendaalse binnenstad sprak ons aan. Het heeft de sfeer van een grote stad en het gevoel van een dorp. Daarnaast is Roosendaal voor onze klanten uit de regio goed bereikbaar. Onze winkel is gevestigd op de hoek van de Passage en de Raadhuisstraat. Hierdoor is het mogelijk om de verbinding te maken met beide winkelgebieden waar veel speciaalzaken gevestigd zijn. Hier passen wij heel goed tussen. Daarnaast is de Passage natuurlijk een opvallend overdekt winkelgebied en uniek in Nederland. Dat trekt een heleboel bezoekers. Vaak staan mensen voor onze deur foto’s te maken. Of je het nu mooi vindt of niet, het is zeker een belevenis als je door de Passage heen loopt. We werken nauw samen met ondernemers in de Passage en de Raadhuisstraat. Een mooi voorbeeld is de fotoshoot die we onlangs samen met Rubia hebben gemaakt van kleding in combinatie met sieraden. Deze foto’s zijn op Instagram goed bekeken. Zo is er een mooie kruisbestuiving en versterken we elkaar. Ook zijn we aan het kijken of we, wellicht in het najaar, gezamenlijk een modeshow kunnen organiseren. Daarnaast nemen we deel aan ROOS24, het collectieve spaarprogramma van de binnenstad.”

Nieuwe winkel in de Passage

“De afgelopen tien jaar is er veel gebeurd. Naast de winkel, hebben we drie kinderen gekregen. Het is een uitdaging om zowel privé, als zakelijk, de zaken goed te managen. Afwisselend staan we in de winkel en Bregje in het atelier. Daarnaast doen we samen de inkoop. De komende jaren willen we onze collectie verder uitbreiden. Daarnaast openen we in september 2021 een nieuwe winkel in de Passage. In deze winkel verkopen we onze Swarovski collectie en andere trendy producten. Daarnaast is onze online shop een belangrijk verkoopkanaal en hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in onze online vindbaarheid. De consument shopt online én offline, als ondernemer moet je je op beide verkoopkanalen richten.”

Personal shopping blijft

“Corona was natuurlijk een uitdaging voor elke ondernemer. Personal shopping deden we al langere  tijd maar dit is het afgelopen jaar enorm toegenomen. Het winkelen op afspraak werkt heel goed en hier gaan we zeker mee door. Corona heeft bij ons gezorgd voor bewustwording van de kwetsbaarheid van je onderneming. Je hebt niet altijd alles zelf in de hand en ook dan moet je kunnen schakelen. De kunst van het ondernemen is om ook dan kansen te zien en te benutten.”

Samen voor een leefbare en aantrekkelijke binnenstad

“Sinds twee jaar ben ik bestuurslid van Collectief Roosendaal. Samen met ondernemers werken we aan de leefbaarheid in de binnenstad. Ik denk graag mee over ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden waarbij we de samenwerking opzoeken. De horeca, retail maar ook de cultuursector en de evenementen dragen bij aan de aantrekkingskracht van de binnenstad en zorgen ervoor dat mensen terugkomen. Het zou mooi zijn als Roosendaal zich blijvend ontwikkeld tot het regionale middelpunt. Daarnaast denk ik dat er nog verbeterpunten zijn als het gaat om de routing door de binnenstad en het zou natuurlijk fijn zijn als de Biggelaar een bestemming krijgt en de deuren weer open gaan. Ook zie ik kansen voor samenwerking met Designer Outlet Roosendaal en Leisurepark de Stok. Roosendaal heeft veel te bieden voor de inwoners, maar zeker ook voor mensen uit de omliggende steden en dorpen en natuurlijk de Belgen.”