Samen zorgen we voor een aantrekkelijke binnenstad

Maak kennis met bestuurslid Pluis van den Bemd

Sinds 1851 is Bakkerij van den Bemd gevestigd op de Bloemenmarkt en is daarmee niet meer weg te denken uit Roosendaal. Al vijf generaties lang kunnen Roosendalers hier dagelijks terecht voor vers ambachtelijk brood en banket. Het is een echt familiebedrijf, met Guust en Pluis van den Bemd als huidige eigenaren. Pluis van den Bemd is sinds 2018 bestuurslid bij Collectief Roosendaal. Ze vindt het belangrijk om hiermee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de binnenstad.

Dit jaar bestaat Bakkerij Van den Bemd 170 jaar. “We blijven ons ontwikkelen en vinden het belangrijk dat onze bakkerij voldoet aan de wensen van onze klanten. Zo waren we in 2018 de eerste verswinkel in Roosendaal met een cashkeeper. Dit is een betaalautomaat waardoor onze winkeldames geen geld meer in hun handen krijgen. Dat is natuurlijk erg hygiënisch wanneer je met verse producten werkt. Ook online hebben we flink geïnvesteerd. We hebben twee webshops, 1 voor bedrijven en 1 voor particulieren.”

Nieuwe winkel

“De huidige winkel is nu 16 jaar oud. Deze zomer gaan we verbouwen zodat de winkel voldoet aan alle eisen en wensen van nu. We gaan van twee ingangen naar één ingang, er komen meer mogelijkheden voor zelfbediening zodat mensen niet lang in de rij hoeven te staan. Ook komt er een afhaalluik voor de webbestellingen en wordt er een grotere ruimte gecreëerd voor de belegde broodjes. In totaal verwachten we dat de verbouwing circa vier weken in beslag neemt. In die periode komt er een noodwinkel dus onze klanten kunnen gewoon bij ons terecht. Na de verbouwing komt er natuurlijk een moment voor een feestelijke opening en worden er extra medewerkers ingezet om uitleg te geven over het nieuwe concept. Voor elke winkel is het belangrijk om te blijven innoveren. Als je stilstaat, is je concept op een gegeven moment achterhaald.”

Ik draag mijn steentje bij

“In januari 2018 ben ik bestuurslid geworden bij Collectief Roosendaal. Ik vind het belangrijk om mee te denken en mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkelingen in de binnenstad. Daarnaast ben ik goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de Molenstraat en Bloemenmarkt. Zodoende kan ik de stem van deze ondernemers vertegenwoordigen in het bestuur. Binnen het bestuur zijn de taken verdeeld. Het komend jaar ga ik onder andere meedenken over de promotie. Daarnaast vind ik de bereikbaarheid van de binnenstad een belangrijk thema. Met de centrumring is er veel veranderd. De routing en bewegwijzering door de binnenstad is belangrijk, zeker voor mensen die niet uit Roosendaal komen en onze stad bezoeken.”

Samen sta je sterker

“Collectief Roosendaal is belangrijk voor alle ondernemers in de binnenstad. De binnenstadsvereniging vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen, zorgt voor de aankleding en organisatie van evenementen en is een aanjager met betrekking tot nieuwe ontwikkelingen. Als ondernemer kun je het niet alleen, je bent van elkaar afhankelijk. Samen zorgen we voor een aantrekkelijke binnenstad. Dat maakt ‘ons stadje’ ook zo bijzonder, de saamhorigheid, de gezelligheid, iedereen is hier welkom. Het afgelopen jaar is enorm zwaar geweest voor alle ondernemers en dit gaat zeker gevolgen hebben voor de toekomst. Maar de beleving en ontmoetingen in de binnenstad blijven enorm belangrijk voor al onze inwoners. Dus als het straks weer wat normaler wordt, heb ik er alle vertrouwen in dat de Roosendaler de binnenstad weer vaker gaat bezoeken.”