'Samenwerking draagt bij aan een warm welkom in onze binnenstad'

Maak kennis met bestuurslid Ellen Arts

Ellen Arts is met haar winkel Ellen Juwelier sinds 1997 gevestigd in winkelcentrum Roselaar. Al 23 jaar is zij betrokken bij de ondernemersvereniging van Winkelcentrum Roselaar, waarvan 10 jaar als voorzitter. In 2005 werd zij door Sjoerd Verbraak gevraagd om het bestuur van Collectief Roosendaal te versterken. Ellen heeft geen moment getwijfeld. Zij vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen aan de ontwikkeling en samenwerking in de binnenstad. 

Voor de Roosendaler is Ellen Juwelier een begrip. “Onze klanten komen meestal in onze zaak bij een speciale gelegenheid, een cadeautje voor zichzelf of een ander, een geboorte, een trouwring of een mooi assieraad of vingerafdruk van een dierbare. De aankoop van een sieraad is een emotioneel moment, het gaat niet alleen om het product maar meer nog om het goede gevoel. De menselijke touch van mijn medewerkers maakt mijn winkel uniek. We zijn oprecht geïnteresseerd en helpen mensen om tot de juiste keuze te komen. Dat is ook de reden dat bijna al onze klanten met regelmaat terug komen. De Roosendaalse consument is een hele trouwe, eerlijke en open klant. Ik heb ook een winkel in Deurne gehad en daar was dat heel anders.”

Samen kun je een groter geheel maken

“Als ondernemer vind ik samenwerken heel erg belangrijk. Dat is ook één van de redenen dat ik in het bestuur van Collectief Roosendaal zit. De binnenstad gaat leven door alle winkels en horeca samen, je hebt elkaar hard nodig. Samen kun je een groter geheel maken. Het is voor de consument daarnaast belangrijk dat er voldoende aanbod is zodat ze kunnen kiezen wat bij hen past. Al enige tijd hebben we een bijzondere samenwerking met Caffè Dono. Onze klanten krijgen bij een aankoop een waardebon van Caffè Dono. Als ze met de bon naar de Raadhuisstraat lopen zien ze onderweg veel winkels en gaan daar wellicht ook langs. Dit zorgt ervoor dat mensen niet alleen in de Roselaar komen maar ook andere straten bezoeken en daarna lekker een kopje thee of koffie gaan drinken.”

We moeten elkaar omarmen

“Binnen het bestuur van Collectief Roosendaal is mijn rol invulling te geven aan de events. Zo hebben we de afgelopen jaren verschillende themabijeenkomsten en een Ondernemerscafé georganiseerd. Hierbij gaat het niet alleen om de inhoud, maar vooral om de verbinding te zoeken. Het komend jaar willen we dit weer gaan oppakken. Ik denk dat daar juist nu grote behoefte aan is. We moeten elkaar omarmen om de aantrekkingskracht van de binnenstad te vergroten. Steden waarin ondernemers samenwerken, hebben een positieve uitstraling op de bezoekers.”

Onderdeel uitmaken van het team

“Lid zijn van Collectief Roosendaal betekent dat je betrokken bent. Dit draagt direct of indirect bij aan resultaat en succes van een onderneming. Op een voetbalveld kun je onderdeel uitmaken van het team of  aan de zijlijn toekijken. Iedereen wil toch mee voetballen! Ik vind het belangrijk om van de leden te horen wat er bij hen leeft, wat ze belangrijk vinden en wat Collectief nog meer voor hen kan doen. Heb je daar ideeën over, stuur dan een e-mail naar info@collectiefroosendaal.nl en we nemen contact met je op.”

Voor mij is Roosendaal als een warm nest

“Collectief Roosendaal heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de binnenstad. Een mooi voorbeeld is het spaarprogramma ROOS24 waarbij trouwe klanten worden beloond. Maar ook met de promotie weten we Roosendaal op de kaart te zetten. We hebben een mooie compacte binnenstad waar alles dicht bij elkaar zit en er volop sfeer en gezelligheid is. Hier voelen mensen zich thuis in hun eigen stad, het is een warm nest. Dat is uniek en beseffen wij ons nog te vaak onvoldoende.”