Aan het woord Carlo Lambregts en John Kleine Schaars

De nieuwe bioscoop voegt iets toe aan de beleving in Roosendaal

Carlo Lambregts begon in 1975 met zijn bioscoop in Roosendaal. Het bedrijf groeide in de loop der jaren uit met vestigingen in Bergen op Zoom en Etten Leur. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door negen familieleden. In december ging Carlo met pensioen. “Ik had mij daar iets anders van voorgesteld. De afgelopen maanden hebben we veel zorgen gehad. Maar sinds de opening op 5 juni kijken we vooruit. Ik ben trots op wat we hier in Roosendaal hebben gerealiseerd. Deze bioscoop voegt echt iets toe aan de beleving in de binnenstad.”

Dit moment hebben we lang naar uitgekeken

In april 2019 werd het startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe bioscoop aan de Nieuwstraat in Roosendaal. De bouw verliep volgens plan. Tijdens de sluiting van de bioscoop in de Brugstraat, in de eerste Coronagolf, heeft Carlo Lambregts, samen met zijn familie, nog flink in de nieuwbouw kunnen doorwerken. In augustus 2020 ging de nieuwe bioscoop open. Vanwege de restricties rondom Corona konden er slecht 30 bezoekers per zaal plaatsnemen. Helaas was deze opening van korte duur want in november 2020 moest de bioscoop opnieuw haar deuren sluiten. “Bij elkaar zijn we dik 6 maanden dicht geweest en daarvoor nog eens 3 maanden in de Brugstraat. We hebben in die periode veel geklust en gewerkt aan de automatisering van onder andere de ticketverkoop. Zaterdag 5 juni mochten we onze deuren eindelijk weer openen met de restrictie van 50 bezoekers per zaal. Dit was een bijzonder moment, waar we lang naar uit hebben gekeken.”

De bezoeker moet zich een VIP voelen

Sinds december 2020 is Carlo met pensioen maar hij blijft betrokken. “Ik zit niet graag stil, maar doe nu alleen nog dingen die ik écht leuk vind. De dagelijkse leiding ligt nu in handen van mijn kinderen en hun partners”. “Samenwerking is belangrijk in een stad als Roosendaal”, zo stelt John Kleine Schaars, schoonzoon van Carlo. “De afgelopen periode heb ik veel ondernemers gesproken om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Zo zijn we bezig met verschillende bioscooparrangementen. We willen onze bezoekers in de watten leggen. Ze moeten zich een VIP voelen en gemak ervaren. Om daarin te voorzien is de ticketverkoop en de catering in de bioscoop volledig geautomatiseerd. De bezoeker bestelt bij de zuilen in de ontvangstruimte een ticket en/of drankje en hapje. Nadat deze bestelling is geplaatst en betaald, verschijnt het reserveringsnummer op de display en kun je de bestelling ophalen. Ook kun je voor de catering een bestelling plaatsen in de zaal. Je scant op je telefoon de QR-code, maakt een keuze en betaalt. Tijdens de voorstelling wordt de bestelling bij jouw stoel afgeleverd. De reactie op deze extra service is heel positief. Bovendien is deze werkwijze Coronaproof.”

 

Metamorfose Nieuwstraat en Kuiperstraat

De bioscoop in de Nieuwstraat heeft zes zalen, één zaal voor 200 bezoekers en vijf zalen voor 130 bezoekers. Naast de realisatie van de nieuwe bioscoop, heeft ook de Nieuwstraat een metamorfose ondergaan. De straat is verbreed en er zijn diverse groeneilanden in gekomen. Bij deze herontwikkeling is ook de Kuiperstraat meegenomen. Carlo en John zijn heel tevreden over de wijze waarop de gemeente hier invulling aan heeft gegeven. Ook de aankleding met de hanging baskets en eind dit jaar de sfeerverlichting, verhoogt de sfeer in beide straten. Deze zijn mogelijk gemaakt vanuit het collectieve ondernemersfonds en de inzet van Collectief Roosendaal. “Je kunt je eigenlijk niet meer voorstellen hoe deze straat er voorheen uitzag.”

We zijn weer open en kunnen plannen maken

Carlo en John kijken vooral vooruit. “In de vakantieperiode  komen er veel nieuwe films aan waaronder kinderfilms en in september start het nieuwe filmseizoen. Het weer is bepalend voor het bioscoopbezoek. Een regenachtig najaar zou voor de bioscoop heel gunstig zijn. Maar daar kunnen we geen invloed op uitoefenen. We zijn nu in ieder geval weer open en kunnen weer plannen maken. We zien het dus in alle opzichten toch wel zonnig tegemoet”.