ALV 20 november: Terugblik 2018 en plannen 2019

Op dinsdag 20 november 2018 was de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Collectief Roosendaal. Een ALV waarin de leden werden bijgepraat wordt over de plannen van de binnenstadsvereniging voor het komend jaar. Maar ook een moment om even terug te blikken op de activiteiten van 2018. Tijdens het ALV werden tevens de begrotingen van Collectief Roosendaal en Stichting Promotiestad Roosendaal toegelicht door binnenstadsmanager Olav Posthumus en goedgekeurd door de aanwezige leden.

Terugblik 2018

In 2018 heeft Collectief Roosendaal niet stilgezeten. Bestaande activiteiten zoals de activiteiten rondom Pasen en de sinterklaasoptocht zijn succesvol voortgezet. Daarnaast waren er nieuwe initiatieven zoals de Fashion Day en activiteiten rondom 750 jaar Roosendaal. Om de interactie tussen ondernemers te vergroten, is Collectief Roosendaal dit jaar gestart met ondernemersavonden. Tijdens deze avonden wordt een thematiek uitgelicht bijvoorbeeld gastvrijheid of veiligheid. Daarnaast zijn de avonden vooral ook bedoeld om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Ellen Arts is als bestuurslid betrokken bij de organisatie van deze avonden die ook het komende jaar worden voorgezet. Voorzitter Roeland van de Velde sprak zijn dank uit aan alle mensen die het afgelopen jaar deze activiteiten mede mogelijk hebben gemaakt.

Samenwerkingen

Samenwerken in de binnenstad, dat is waar Collectief Roosendaal voor gaat. Denk daarbij aan de samenwerking gericht op de winkeliers in de Raadhuisstraat. Maar ook de samenwerking met Rosada heeft in 2018 vorm gekregen. Zo organiseerden Collectief Roosendaal en Rosada op 3 en 4 november een feestweekend waarbij bezoekers met een bus van en naar Rosada vervoerd werden en met een speciale actie kans maakte op een shoptegoed. Ook is er dit jaar is een nieuwe winkeliersvereniging opgericht door winkeliers en horecazaken in de Molenstraat, Bloemenmarkt en Tongerloplein.

Business Award en City Award

Op deze avond werden ook de winnaars van de Business Award, Jan van Pul van BB Bouwmarkten (Praxis) en de City Award, Dick en Miranda de Groen van Visgilde de Nieuwe Markt in het zonnetje gezet. En ook de oudste winkel in Roosendaal Bakkerij van den Bemd kreeg een attentie. Al 5 generaties lang kunnen Roosendalers dagelijks terecht voor vers ambachtelijk brood en banket bij dit familiebedrijf.

ROOS24

Sinds 1 september kunnen consumenten in de binnenstad bij 55 winkels en horecazaken gebruik maken van een Roospas. Met deze pas sparen zij voor gratis producten of korting op parkeren. Inmiddels hebben 7.615 mensen gebruik gemaakt van de Roospas en zijn er 29.516 transacties geweest. Samantha van Rooij van de binnenstadsdirectie gaf een toelichting op de resultaten en de plannen voor 2019.

Download presentatie ALV 20 november 2018

Download presentatie ROOS24 20 november 2018